Asad: Sirijski neprijatelji štite teroriste, koristeći civile kao živi štit

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar Asad je tokom sastanka sa predsednikom Skupštine Irana Alijem Laridžanijem u Damasku saopštio da neprijatelji Sirije nastavljaju da štite teroriste, koristeći civile kao živi štit, saopšteno je iz kancelarije sirijskog lidera.

Kako se navodi, tokom sastanka sa iranskom delegacijom Asad je istakao da „države koje se neprijateljski odnose prema sirijskom narodu nastavljaju sa pokušajima da zaštite teroriste, koristeći civile kao žive štitove“.

Sirijski predsednik je podsetio da je to nedopustivo, istakavši da je odlučan da u potpunosti oslobodi teritoriju zemlje od terorista.

Tokom sastanka je predsednik Skupštine Ali Laridžani naglasio da Iran nastavlja da podržava napore Sirije u borbi protiv terorizma na njenoj teritoriji. On je uveren da će sirijski narod uspeti da u potpunosti oslobodi zemlju od terorista.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. godine objavljena je pobeda nad teroristima DAEŠ-a u Siriji i Iraku. U određenim oblastima zemlje nastavlja se borba protiv terorista.

U oktobru je ubijen lider terorističke grupe DAEŠ Abu Bakar el Bagdadi. Predsednik SAD Donald Tramp je saopštio da su ga otkrili i ubili u sirijskoj provinciji Idlib, uz pomoć Rusije, Turske, Sirije, Iraka i Kurda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala