Džaferović: Vučićeva reakcija zabrinjavajuće blaga, Dodikov ultimatum neće proći

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICŠefik Džaferović na konferenciji za novinare posle Trilateralnog sastanka
Šefik Džaferović na konferenciji za novinare posle Trilateralnog sastanka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prokomentarisao je u izjavi za „Fenu“ današnji sastanak u Beogradu. „Vučićeva reakcija zabrinjavajuće blaga, Dodikov ultimatum neće proći“, rekao je Džaferović.

Milorad Dodik bez potrebe ide u Beograd, jer će se o pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine odlučivati isključivo u Bosni i Hercegovini. Umesto što bez potrebe diže tenzije u BiH i regionu, bolje bi mu bilo da se okrene poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i odluka Ustavnog suda BiH, i da deblokira rad državnih institucija. Danas je, u prisustvu predsednika Srbije i patrijarha SPC, ponovio pretnju o secesiji. Milorad Dodik neće nikada od Bosne i Hercegovine odvojiti niti jedan njen pedalj, i to mora biti jasno i njemu i svima koji možda o tome sanjaju. Isto tako mu mora biti jasno da neće proći ni njegove bahate pretnje, uvrede i ucene. Na ultimatume ne pristajemo, niti se Dodika plašimo“, kazao je Džaferović, a preneo je portal „Faktor“.

Prokomentarisao je i izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Zabrinjavajuće je blaga i neutralna reakcija predsednika Srbije Vučića na današnji Dodikov istup, kao i na ranije istupe. Ako Vučić zaista poštuje Dejtonski mirovni sporazum, suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine, kao što tvrdi, onda se i Dodiku i svima oko Dodika mora jasno reći da je secesija nemoguća, da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, a institucije države Bosne i Hercegovine ne smeju blokirati, zaključio je Džaferović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala