Andrija Mandić posle susreta sa Vučićem: Beograd je uz srpski narod koji nastavlja borbu do kraja!

© Foto : Ministarstvo odbrane/Jovo MamulaOdlikovan Andrija Mandić
Odlikovan Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Andrija Mandić kaže za Sputnjik da sa predsednikom Srbije nije bilo razgovora o pregovorima koje su vodili premijer Crne Gore Duško Marković i mitropolit Amfilohije o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti, kojim se otimaju svetinje SPC.

Mandić, koji je prisustvovao sastanku Srba iz regiona sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kaže da je razgovor u Beogradu pokazao da je srpski narod počeo da diše jednom dušom, posebno posle događaja u Crnoj Gori.

Nema stajanja, borba traje

„U prvi plan je isplivala snaga srpske solidarnosti, i u razgovoru sa najznačajnijim ljudima u Beogradu i Republici Srpskoj, i u razgovoru sa Patrijarhom Irinejom. Ponosan sam što smo kao narod pokazali snagu, da oko 200.000 Srba koji žive u Crnoj Gori mogu snažno da se oslone na svoju maticu Srbiju“, izjavio je Mandić.

On je naglasio da Beograd ni u kom kontekstu nije umešan u odluke koje je narod u Crnoj Gori donosio kao odgovor na katastrofalni Zakon.

„To je naša politika i mi je vodimo, a želja naših neprijatelja je da predstave kako se sve odlučuje u Beogradu, što nije tačno. Beograd samo saopštava svima da je uz svoj narod, zbog čega smo i mi danas bili vrlo zadovoljni“, istakao je Mandić.

On je nagovestio da Srbi u Crnoj Gori neće prestati da se bore mirnim putem za pravdu, i da na tom putu već imaju neku svoju agendu kojom će se rukovoditi.

Srbi u Crnoj Gori sami odlučuju

„Mi ćemo u periodu koji je pred nama svojim akcijama pokazati da čvrsto stojimo jedni uz druge i nastavićemo da delujemo kao i do sada. Mi iz Crne Gore bolje znamo tamošnju situaciju, pa, prema tome, bolje možemo i da se opredelimo za konkretne radnje i politiku koju ćemo da sprovodimo“, napominje naš sagovornik.

On dodaje da je predsednik Vučić jasno saopštio da će stajati uz Srbe, kao što to rade i drugi narodi kada su ugroženi njihovi sunarodnici u drugim državama.

„Mi i naša Crkva pozvali smo na uzbunu i naš narod se odazvao. Zahvalan sam svima koji su u ovim teškim vremenima stali sa nama zajedno rame uz rame“, rekao nam je Mandić i zaključio da Srbi u Crnoj Gori nemaju dileme i da će svoju borbu nastaviti do kraja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala