Ništa nije nemoguće: Zelenski ipak ima mogućnost da organizuje izbore na Krimu

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaJalta
Jalta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Namera predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da organizuje izbore na Krimu nije realna, smatraju ruski poslanici. Ipak, postoji i takva mogućnost.

Senator Sergej Cekov nazvao je planove Kijeva apsurdnim.

„Zelenski treba da shvati kako stoje stvari i da prestane da obmanjuje građane Ukrajine i međunarodnu zajednicu“, rekao je Cekov u komentaru za RT, podsetivši da je poluostrvo ušlo u sastav Rusije 2014. godine.

Sličnog mišljenja je i potpredsednik krimskog Parlamenta Efim Fiks. On je naglasio da o održavanju izbora na poluostrvu po ukrajinskim zakonima „ne može biti ni govora“.

Pripadnici narodne milicije Donjecke Narodne Republike tokom povlačenja snaga u Donjeckoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija
Zelenski želi kraj rata u Donbasu i izbore na Krimu

„Sve su to gluposti. Ovakve izjave izazivaju sažaljenje u odnosu prema ukrajinskoj vlasti“, izjavio je on Sputnjiku.

Poslanik Ruslan Balbek je rekao da Zelenski ipak ima mogućnost da organizuje izbore na Krimu.

„Mislim da on ima velike šanse da organizuje izbore na Krimu za svoje građane. Ali za to je potrebno da pokaže političku volju koja se, najverovatnije, neće dopasti njegovim pristalicama, niti njegovim oponentima, između ostalog, priznanjem ruskog statusa Krima“, rekao je poslanik.

Po njegovom mišljenju — izbori na Krimu mogu biti održani samo ako Zelenski javno prizna da se izborna mesta njegove države nalaze na teritoriji Rusije.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti izjavio da će završiti rat u Donbasu i održati izbore na celoj teritoriji zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala