Zelenski najavio izgradnju „vrtnog grada“ na granici sa Krimom

© Flickr / Fr Maxim MassalitinPoluostrvo Krim u Crnom moru privlači turiste
Poluostrvo Krim u Crnom moru privlači turiste - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski najavio je početak izgradnje „vrtnog grada“ u Hersonskoj oblasti, gde će živeti izbeglice sa Krima. Kremlj smatra da su stanovnici Krima već napravili svoj „izbor snova“ na referendumu 2014. godine.

Zelenski je izjavio da je ove godine planiran početak izgradnje „vrtnog grada“ u Hersonskoj oblasti, gde će živeti izbeglice sa Krima.

„Ideja mi je da svi vide kako se ponašamo prema ljudima, prema Krimljanima. Kada dođeš, vidiš ’vrtni grad‘. Da osetiš razliku, da je ovde sve na visokom nivou: benzinska pumpa, škola, obdanište i kuće“, izjavio je Zelenski.

Zelenski je takođe obećao da će napraviti specijalno čvorište na prelazu „Čongar“ na granici sa Krimom, kako bi je Ukrajinci lakše prelazili.

On je najavio i program za lakše studiranje na ukrajinskom univerzitetima. Oni će sva dokumenta dobijati na prelaznom punktu i tamo moći da saznaju sve o mogućnostima kako da se upišu na bilo koji fakultet.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov pozdravio je plan ukrajinskog predsednika da napravi „grad snova“, ali je dodao da su Krimljani već napravili svoj „izbor snova“ na referendumu 2014. godine.

„Ako će za bilo koga u Ukrajini biti izgrađen grad snova, to se može samo podržati. Međutim, taj izbor je već napravljen na referendumu o statusu Krima pre pet godina, čak i više“, izjavio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala