Studentska litija duga 70 kilometra krenula iz Beograda, traže smenu Milovih ambasadora /video/

Pratite nas
Novi protest podrške Srbima u Crnoj Gori i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Irineja, peti po redu u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta i drugih studentskih organizacija, održan je danas kod Crkve Svetog Marka u Beogradu.

Grupa od više od 50 studenata Beogradskog univerziteta krenula je večeras pešice do Orašca u znak podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, ali i na KiM.

​Studenti za taj molitveni hod dugačak 70 kilometara imaju blagoslov srpskog patrijarha Irineja, rekao je Nemanja Vučković u ime organizatora Studentskog kluba Pravnog fakulteta.

Vučković je dodao da očekuju da će sutra u 20 sati stići u Orašac, na Sretenje, kada je pre 216 godina Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak.

Litija ima konkretan zahtev, kako je rekao, a to je da se raskine ugovor sa Crnom Gorom iz 2014, jer je nedopustivo da se diplomate predsednika Mila Đukanovića nalaze u više od 40 ambasada Srbije.

Tražimo da se oni izmeste, rekao je Vučković na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, gde se okupljenim studentima obratio i predstavnik crnogorskog Demokratskog fronta Budimir Aleksić.

Aleksić je izrazio zahvalnost beogradskim studentima na podršci koju pružaju srpskom narodu i podsetio da su oni danas ugroženiji nego u najgore vreme, kada je tokom Drugog svetskog rata ustaški vođa Ante Pavelić hteo u Hrvatskoj da osnuje pravoslavnu crkvu koja bi bila odvojena od SPC.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala