Dodik: Ustavni sud BiH radi po nalogu stranih centara moći

© Sputnik / Dejan SimićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pređena je crvena linija delovanja, Ustavni sud BiH je lakrdija i radi po nalogu svetskih centara moći, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvršni komitet SNSD-a održao je proširenu sednicu na kojoj je data podrška održavanju sednice Narodne skupštine RS u vezi sa „antidejtonskim delovanjem Ustavnog suda BiH“, a predsednik stranke Milorad Dodik je poručio da je „u ovom trenutku važno očuvati jedinstvo“.

„Ustavni sud BiH je lakrdija pravnog sistema, a spekulativno i manipulativno delovanje ljudi koji su učestvovali u donošenju ove odluke, izdiglo se iznad prava. Oni su tom odlukom poništili svoje ranije odluke. Ovo je krivično delovanje sudija Ustavnog suda koje je diktirano iz svetskih centara moći“, rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Naveo je da su podržali stav da se na sednici obrate predsednici političkih partija koji su bili na konsultacijama kod predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, kao i da se obrate šefovi klubova, kako bi usvojili zaključke koje će pokušati da usaglase uoči sednice.

Ponovio je da će tamo gde mogu da zaustave donošenje odluka u zajedničkim organima BiH, to i učiniti.

„A tamo gde možemo da odlučujemo, da glasamo protiv. To se danas videlo i u Domu naroda. Tako će biti i u Predstavničkom domu“, rekao je Dodik.

Podsetio je da su u Domu naroda četiri poslanika SNSD-a glasala protiv, a jedan poslanik SDS-a je bio uzdržan.

„Ovo znači da smo posložili nove prioritete“, poručio je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala