Amerika će nastaviti da pruža vojnu pomoć Ukrajini

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaZastave SAD i Ukrajine
Zastave SAD i Ukrajine  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razgovarao je s američkim senatorima o pružanju veće pomoći njegovoj zemlji u sferi odbrane, izjavio je američki senator Džon Baras.

„Upravo smo na sastanku sa predsednikom (Vladimirom Zelenskim) pokrenuli ovo pitanje (pružanja veće pomoći Ukrajini u sferi odbrane)“, rekao je američki senator Baras.

Prema njegovim rečima, Amerika će razmotriti rezultate prethodne diskusije i utvrditi kakva se podrška može pružiti Ukrajini.

„Mi ćemo se i dalje truditi da pružimo veću pomoć za odbranu Ukrajine“, dodao je Baras.

Ukrajinski lider je održao sastanak u Kijevu sa američkim senatorima Džonom Barasom, Ronom Džonsonom i Krisom Merfijem, koji su predstavnici odbora Senata za spoljne poslova.

Predsednik SAD Donald Tramp nedavno je potpisao odbrambeni budžet za 2020. godinu, u koji su uključena i sredstva za vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od 300 miliona dolara. Najavio je da će deo tog novca biti iskorišćen za kupovinu ubojitog oružja.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp potpisao odbrambeni budžet za 2020. godinu, u koji su uključena i sredstva za vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od 300 miliona dolara.

Prema rečima ukrajinskog ministra odbrane Andreja Zagorodnjuka, taj novac će omogućiti Kijevu da dobije smrtonosno oružje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala