Vučić: Amerikanci čvrsto za ukidanje taksi

Pratite nas
Amerikanci veoma čvrsto i tvrdo insistiraju na hitnom ukidanju taksi, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom i istakao da ti razgovori nikada nisu laki za Srbiju.

„Od izuzetnog je značaja da Amerikanci veoma čvrsto, tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah, hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine“, rekao je Vučić novinarima u Minhenu.

Upitan kakve su Grenelove ideje, Vučić je rekao da američki predstavnik otvoreno, neskriveno i snažno govori o neophodnosti ukidanja taksi, ali je dodao da je siguran će u budućnosti i Beograd biti izložen takvoj vrsti poruka, po nekim drugim pitanjima.

Grenel čvrsto za ukidanje taksi

„Za danas nemam ništa drugo da kažem, osim da smo imali otvoren i iskren razgovor, koji za nas nije lak, ali sam zadovoljan što je Grenel čvrsto pristupio ukidanju taksi“, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da građani moraju znati da se takse tiču svakog građanina Srbije

„Njihovo uvođenje nam je umanjilo rast za 0,4 odsto. Značajno je smanjilo moć daljeg uvećavanja plata i penzija. A što je ekonomija snažnija, što budemo mogli da prodiremo šire to je snaga Srbije veća, i tako će i standard biti veći“, objasnio je Vučić.

Ponovio je još jednom zahvalnost Grenelu, ali i drzavnom sekretaru Majku Pompeu na zalaganju za ukidanje taksi, dodavši da zahvaljuje pre svega Donaldu Trampu, jer je to njegova politika.

Sedamo za sto kad ukinu takse

Upitan da li može da se očekuje da predstavnici Beograda i Prištine sednu za sto, Vučić je rekao da to zavisi od ukidanja taksi.

„Onog dana kad se ukinu takse mi smo spremni da sednemo za sto, bez obzira na izbornu kampanju“, rekao je Vučić.
© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC„Od izuzetnog je značaja da Amerikanci veoma čvrsto, tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah, hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine“
Vučić: Amerikanci čvrsto za ukidanje taksi - Sputnik Srbija
„Od izuzetnog je značaja da Amerikanci veoma čvrsto, tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah, hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine“

„Sa njima smo sedeli i u Davosu i na raznim drugim mestima, gde nismo vodili formalne pregovore. A formalni pregovori zavise od ukidanja taksi. Onog dana kada se ukinu takse, mi smo spremni da sednemo za sto. I nevezano za izborne kampanje i nevezano za sve, mi smo na to spremni“, naveo je Vučić.

On je naveo i da je delegacija Srbije na sastanku sa Grenelom insistirala na četiri slobode - protoku ljudi, roba, usluga i kapitala, koji su od prioritetnog značaja, ali će se, kaže tek videti kako, na koji način i u koliko faza će se voditi razgovori.

Nema lakih razgovora

On je rekao da za nas po tom pitanju nema lakih razgovora, o bilo čemu da se razgovara.

„To ljudi treba da razumeju a mi moramo da sačuvamo i mir i stabilnost i obezbedimo ekonomski napredak zemlje i čuvamo interese", rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala