Vašington ne može da nađe čoveka koji bi pregovarao sa Rusijom o oružju

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija predsednika SAD Donalda Trampa pokušava da nađe čoveka koji bi predstavljao interese Vašingtona u pregovorima sa Rusijom po pitanju sporazuma o kontroli naoružanja, ali za sada niko ne želi da preuzme tu funkciju, saznaje list „Politiko“.

Kako se navodi, administracija traži kandidata za tu funkciju još od prošle godine.

Spominjali su se Ričard Bert, koji je pregovarao prilikom potpisivanja Sporazuma o smanjenju nuklearnog naoružanja, Maršal Bilingsli iz Ministarstva finansija, kao i Stiven Hedli, nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost, ali niko od njih nije izrazio želju da preuzme tu funkciju.

Podsetimo, prethodno je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan izjavio da su SAD zainteresovane da sa Rusijom uskoro pokrenu pregovore o kontroli naoružanja.

„Mi moramo da se suprotstavimo Rusima, ali isto tako moramo da pokrenemo i pregovore o kontroli naoružanja, kao i po pitanju nuklearnog oružja. To je važno pitanje za ceo svet, a ne samo za Ameriku i Rusiju“, naglasio je tada on.

Ruski mediji takođe navode i da je predsednik Rusije Vladimir Putin u više navrata govorio da je njegova zemlja spremna na dijalog sa SAD po pitanju strateške bezbednosti, budući da se čovečanstvo „ponovo našlo u opasnoj fazi“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala