Specijalno obezbeđenje u Tivtu – pretile provokacije /video, foto/

© Foto : Goran ŠevaljevićLitija u Tivtu
Litija u Tivtu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska pravoslavna crkvena Opština tivatska večeras je organizovala moleban u Hramu Svetog Save u Tivtu i litiju u znak protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Moleban je služio paroh tivatski, otac Petar Petrović.

Otac Petar je okupljene, pre polaska litije ulicama Tivta, upozorio da su organizatori dobili informacije da je moguće da među okupljenima budu provokatori i zato je pozvao vernike da budu dostojanstveni u molitvenom hodu, i da ne bude nikakvih političkih parola i neprimerenih uzvikivanja.

„Svako ko bude se suprotno ponašao, mimo duhovnog hoda i dostojanstvenog ponašanja, biće fotografisan i prijavljen policiji“, upozorio Petrović.

„U nedelju se vidimo na molebanu i litiji u Kotoru i idemo dalje, do pobjede Hrista vaskrsloga“, poručio je vernicima Petrović.

Litija u Tivtu se spustila Istarskom ulicom do Porto Montenegra i prošla gradskom rivom Pine do zgrade Opštine Tivat. Organizatori su angažovali i sopstveno obezbeđenje koje brine da sve protekne u redu i miru. Okupljeni građani pevaju verske pesme, ali nema nikakvog uzvikivanja, niti političkih parola.

Litija u Tivtu se vratila pred Hram Svetog Save, gde se okupljenima obratio iguman manastira Reževići, arhimandrit Hrizostom, nakon čega su se okupljeni mirno razišli.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala