„Novosti“: Šojgu u Srbiju donosi „Pancir“

© Foto : Ministarstvo odbraneRuski sistem „Pancir“
Ruski sistem „Pancir“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dolazi u Beograd 17. februara, a sa njim bi mogao da stigne i prvi deo isporuke od šest naručenih sistema za protivvazdušnu odbranu „pancir S1“, pišu „Novosti“. I predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije u Sputnjiku da ruski ministar odbrane donosi nešto Srbiji, ali da će prepustiti njemu da o tome priča.

„Sergej Šojgu je jedan od naših istinskih, iskonskih prijatelja koji dobro razume našu poziciju. Retko govori, posebno ne govori dugo, ali fantastično razume sve i on je čovek koji mi je rekao: ’Dobro je da si ovo uradio, dobro je da si oko ovog oružja napravio kako treba, time je Srbija nešto sigurnija‘. Naravno, on zna koliko smo mi mali, slabi, nejaki u odnosu na Rusiju, ali kada vam to kaže jedan Sergej Šojgu, to nama mnogo znači“, naveo je Vučić.

„Novosti“ prenose da je sporazum za jednu bateriju „pancira“ zaključen prošle godine, a da su ruski mediji pisali da je rok za prvi segment isporuke druga polovina februara.

Kako se navodi, Šojgu će u Srbiji dobiti i počasni doktorat Univerziteta odbrane zbog doprinosa u razvoju saradnje između dveju zemalja u toj oblasti.

U posetu Beogradu trebalo bi da dođe i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, i to 24. marta, na dan kada se obeležava 21. godišnjica početka bombardovanja, a kako pišu „Novosti“, njegova poseta bi mogla da bude prilika da se obavi zvanična primopredaja stranice Miroslavljevog jevanđelja koja se čuva u Sankt Petersburgu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala