Putin: Ustavne izmene stupiće na snagu samo uz saglasnost naroda

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zakon o izmenama Ustava stupiće na snagu samo ukoliko građani Ruske Federacije to odobre, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Za mene nije važno šta će o tome pisati u novinarskim člancima, bitno mi je da zakon o ustavnim izmenama stupi na snagu nakon što se organizuje glasanje na nivou cele zemlje. Da to bude realni plebiscit kako bi građani bili autori tih izmena“, rekao je Putin na sastanku sa radnom grupom koja radi na pripremama ustavnih izmena.

On je takođe ocenio da tehnički detalji tog pitanja nisu toliko važni.

„Kako ćete to sročiti i koji će dekreti biti potpisani — to je tehničko pitanje. Važno je da građani, koji izađu na glasanje, time i postanu autori zakona. Kako ljudi kažu, tako će i biti. Ako građani potvrde da podržavaju izmene, oni će stupiti na snagu. Eko se to ne desi, do promena neće doći“, naglasio je Putin.

Ruski predsednik je takođe rekao i da je saglasan sa idejama da glasanje treba da organizuje Centralna izborna komisija Rusije i bude organizovano na neradni dan.

Govoreći o samim izmenama, Putin je naveo da je do sada stiglo preko 500 predloga, što govori o tome da su građani aktivno uključeni u ovaj proces.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala