Putin lično poznavao Alekseja Botjana i divio se njegovim podvizima

© Sputnik / Vladimir Rodionov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i bivši sovjetski obaveštajac Aleksej Botjan
Predsednik Rusije Vladimir Putin i bivši sovjetski obaveštajac Aleksej Botjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je dobro poznavao legendarnog sovjetskog obaveštajca i heroja Alekseja Botjana, koji je preminuo, i duboko saoseća sa njegovom porodicom i bližnjima, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Dobro ga je poznavao, divio se njegovim podvizima, hrabrosti i patriotizmu, divio se celom njegovom životu“, izjavio je Peskov.

Portparol ruskog predsednika je rekao da je sasvim nedavno, pre samo nekoliko dana, u predsednikovo ime pripremana rođendanska čestitka namenjena Botjanu (10. februara), ali da, nažalost, sada govorimo o telegramu saučešća.

On je dodao da Putin i njegova administracija duboko žale zbog smrti Alekseja Botjana.

Legendarni sovjetski obaveštajac i heroj Rusije Aleksej Botjan, koji je rukovodio operacijom oslobođenja poljskog grada Krakova u januaru 1945. godine, umro je u 104. godini.

Desetog maja 2007. godine zbog operacije odbrane Krakova Alekseju Botjanu je ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina dodeljeno zvanje Heroja Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala