Podgorica u odbrani svetinja: Zadivilo smo Evropu i čitavi svet /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićTrg u Podgorici
Trg u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Podgorici je održana litija više hiljada ljudi. Sveštenstvo je na čelu kolone nosilo omofor i krst Svetog Vasilija Ostroškog. Litiju predvodio iguman manastira Savina Makarije.
© Sputnik / Nebojša PopovićLitija u Podgorici
Podgorica u odbrani svetinja: Zadivilo smo Evropu i čitavi svet /video/ - Sputnik Srbija
Litija u Podgorici

Litija je prošla Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, pored stare Vlade i mosta Milenijum, a veći dio građana i sveštenstvo su se vratiti ispred hrama. Paroh podgorički, sveštenik Predrag Šćepanović, ispred hrama je kazao da je kraj litije kod stare Vlade.

"Sve ovo što se dešava... Odzvanja ova nepravda, ali je vaše dostojanstvo, mir i tolerancija koju pokazujete ovih dana zadivilo Evropu i čitavi svet", kazao je Šćepanović okupljenim građanima ispred Sabornog hrama.

Ispred hrama je upriličen i muzički program.

Iguman manastira Savina, otac Makarije blagoslovio je skup u Podgorici i kazao da ovo ne može da razumije niko ko nema vere.

"Večeras vidim očevi dižu sinove, majke vode bebe u kolicima i uče ih da brane svetinje. Dok budu majke vozile svoja čeda u kolicima u ovim litijama i očevi podizali sinove da vide krst svetog Vasilina Ostroškog i Svetog Save nema brige za nas. Bog je sa nama", kaxao je otac Makarije.

On je kazao da je čitav svijet pravoslavni zadivljen ovim podvigom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala