Objavljen snimak sukoba između sirijskih civila i američkih vojnika /video/

© AP Photo / Baderkhan AhmadAmerički vojni konvoj u blizini grada Kamišli na severu Sirije
Američki vojni konvoj u blizini grada Kamišli na severu Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Televizija „RT Arabik“ i agencije „Kurdistan 24“ i SANA su objavile snimak na kojem se vidi sukob američkih vojnika i lokalnog stanovništva u selu u blizini grada Kamišlija na istoku Sirije.

Na snimku je zabeležen odlazak sa mesta incidenta američkog konvoja na koji su lokalni žitelji bacali kamenje. Takođe se vidi da je jedno oklopno vozilo oštećeno usled napada „molotovljevim koktelom“, a vidi se i avion, najverovatnije, američkog vazduhoplovstva, koji ispaljuje lažne mete.

Na jednom snimku agencije „SANA“ prikazana je svađa jednog od meštana koji u rukama drži zgužvanu američku zastavu i tri američka vojnika, a na drugom nekoliko ruskih oklopnih vozila, pristiglih na mesto događaja.

Kako se navodi, do konflikta je došlo nakon što su vladine snage na jednom od kontrolnih punktova pored tog sela zaustavile američki konvoj koji je skrenuo sa maršrute.

Nakon toga je između američkih vojnika i lokalnog stanovništva došlo do sukoba, posle kojeg su pripadnici američke vojske otvorili vatru na žitelje.

U incidentu je poginuo 14-godišnji dečak, a jedan stanovnik je ranjen. Sukob je prekinut zahvaljujući ruskim vojnicima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala