Legendarni „mačevalac“ Su-24M uništio „neprijateljske“ objekte /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaBombarder Su-24 na vojnim vežbama "Centar 2019"
Bombarder Su-24 na vojnim vežbama Centar 2019 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posade bombardera Su-24M uništile su objekte protivvazdušne odbrane potencijalnog neprijatelja na vojnim vežbama u Volgogradskoj oblasti, saopštio je Južni vojni okrug Rusije.

„Piloti su izveli masivni raketni udar po ciljevima koji su simulirali neprijateljske objekte PVO, a takođe su izveli borbene manevarske tehnike za savlađivanje zona protivraketne odbrane. Dva ešalona su sa srednje i velike visine otvarala vatru", navodi se u saopštenju.

Tokom vežbi je obavljeno više od 30 letova i lansirano oko 100 avijacionih raketa i bombi. Bila je angažovana cela letačka i inženjersko-tehnička posada vazduhoplovnog puka, kao i stručnjaci za logistiku i komunikacije.

 

Legendarni „mačevalac“ Su-24  je sovjetski i ruski taktički bombarder, koji ima promenljivu geometriju krila. Su-24 je bila prva letelica u SSSR-u koja se može koristiti u svim vremenskim uslovima.

Avion je korišćen u Čečenskom ratu, Avganistanu i Siriji. U periodu od 1971. do 1993. godine ukupno je proizvedeno oko 1.400 bombardera Su-24.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala