Kina: Nagli skok žrtava i zaraženih koronavirusom

© REUTERS / CHINA DAILYLekari u zaštitnim odelima primaju pacijente u bolnici u Vuhanu
Lekari u zaštitnim odelima primaju pacijente u bolnici u Vuhanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u Kini naglo se povećao za 254, ali je naglo porastao i broj zaraženih — za 15.152, saopštila je nacionalna zdravstvena komisija nakon što su zdravstvene službe počele da koriste nove metode dijagnostikovanja bolesti.

To je rekordan broj zabeleženih smrtnih slučajeva i zaraženih u jednom danu, prenosi Rojters i dodaje da je ukupan broj ljudi koji su umrli od posledica koronavirusa u Kini sada povećan na 1.367, a broj zaraženih na 59.805.

Zdravstveni zvaničnici u toj provinciji, žarištu koronavirusa, objavili su da od danas u bilans uključuju i ljude kojima je bolest dijagnostikovana novim metodama.

Provincijska zdravstvena komisija je prošle nedelje najavila da će početi da priznaje rezultate kompjuterizovane tomografije, radiološkog metoda snimanja pacijenta, kao potvrdu infekcije, što omogućava bolnicama da brže izoluju pacijente.

Provincija Hubej ranije je priznavala samo rezultate testa ribonukleinske kiseline, koji pokazuje prisustvo virusa, ali je potrebno izvesno vreme da se dobiju rezultati.

Korišćenje skenera može brzo da pokaže infekcije pluća, pa će pacijenti moći da započnu lečenje na vreme, čime se povećava mogućnost da budu izlečeni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala