Zaharova: Optužbe za sajber-napade na zemlje NATO-a trebaju dokaze

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjave stalnog predstavnika SAD pri NATO-u da je navodno svaka zemlja ovog saveza bila izložena sajber-napadima Rusije i Kine, zahtevaju dokumentovane dokaze, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Izjave u vezi sa napadima Rusije na zemlje Alijanse jednostavno zahtevaju faktičku, dokumentovanu potvrdu“, rekla je Zaharova na brifingu.

Ona je istakla da su informacioni resursi Ministarstva spoljnih poslova Rusije podvrgnuti hiljadama napada.

Ranije je stalna predstavnica Sjedinjenih Američkih Država u NATO-u Kej Bejli Hačinson izjavila da je svaka zemlja NATO-a bila izložena sajber-napadima ili hibridnim napadima Rusije i Kine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je izjavio da Rusija nije bila i nikada neće biti povezana sa zločinima u sajber-prostoru. On je, takođe, saopštio da je Rusija predlagala međunarodnu saradnju za zajedničko suprotstavljanje svim pojavama sajber-kriminala, ali Sjedinjene Američke Države nikada nisu reagovale na ove predloge. On je dodao i da ruske strateški važne ekonomske oblasti napadaju iz inostranstva, a nadležni organi se neprestano bore protiv toga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala