Vulin odgovorio crnogorskom kolegi: Nema stida u Boškovića

© Tanjug / Dragan StankovićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Boškovića mnogi potcenjuju i podsmevaju mu se. Greše. Boj se ne onog koji se ničeg ne boji, već onog koji se ničega ne stidi. On stid upoznao nije“, napisao je u pismenom odgovoru srpski ministar Aleksandar Vulin, kojeg je crnogorski kolega Predrag Bošković uporedio sa nacistima.

„Bošković bez imalo stida vređa sve žrtve nacizma. Za potrebe male pakosti čini veliku štetu svim antifašistima Crne Gore i svim žrtvama nacizma. Neću mu odgovoriti istom merom, jer ništa u savremenom svetu ne može da se uporedi sa nacističkim užasima“, napisao je Vulin.

Podsećajući da su Srbi od nacizma mnogo propatili, Vulin je rekao da otpor Srba nacistima može da bude primer i mnogo mlađim nacijama.

„Kada na grob ubijenog ministra odbrane zajedničke države Srbije i Crne Gore ne dođe ministar odbrane Crne Gore, onda je to tragično. Kada za pokušaj sprečavanja dolaska delegacije iz Srbije ministar odbrane okrivi Ministarstvo kulture, to je komično. Kada ministar Crne Gore misli da može da ponizi mitropolita Srpske pravoslavne crkve, to je tužno“, rekao je srpski ministar odbrane.

„Crnu Goru poštujem, njenoj slavnoj istoriji ispisanoj u bojevima za slobodu Srba se divim. Mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija pažljivo slušam i kada me hvali i kada me kori. Rovčanima se zahvaljujem što su mi na Pavlovom grobu rekli da je svako njihovo ognjište i moje i da me čekaju bez najave i dozvola. Ne znam da li su Rovčani time postali hibridna pretnja, ali znam da nisu nikada prestali da budu Srbi“, zaključio je ministar Vulin.

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković nazvao je svog kolegu iz Srbije Aleksandra Vulina nacistomBošković je naveo da je Vulinovo ponašanje prilikom posete Crnoj Gori „tragikomično, ali i da predstavlja politički performans“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala