Teška uvreda: Crnogorski ministar odbrane nazvao Vulina nacistom

© Sputnik / Ministarstsvo odbrane / Ministar odbrane Aleksandar Vulin
Ministar odbrane Aleksandar Vulin  - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković nazvao je svog kolegu iz Srbije Aleksandra Vulina nacistom.

Bošković je naveo da je Vulinovo ponašanje prilikom posete Crnoj Gori „tragikomično, ali i da predstavlja politički performans“, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

„Sve ono što radi i izjavljuje gospodin Aleksandar Vulin u poslednje vreme, bilo bi zaista smešno da on nije ministar odbrane države Srbije. Ovako je tragikomično i njegov nacional-socijalizam, koji isijava u poslednje vreme, najviše škodi interesima Srbije“, ocenio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Crnogorski ministar je dodao da je „takav primer politički performans koji je Vulin izvodio po Crnoj Gori“ i rekao da će se „Crna Gora uvek ponašati u skladu sa zakonom i Ustavom“.

Poštujemo i državu Srbiju i svaki državni organ Republike Srbije, pa čak i u situaciji kada gospodin Vulin i njemu slični ne poštuju ni nas, ni naše zakone, ni uobičajenu diplomatsku praksu“, istakao je Bošković uoči sastanka ministara odbrane u Briselu.

On je optužio ministra Vulina da se „stavio u red svih anticrnogorskih elemenata koji dolaze iz Srbije i koji su oličeni u Crnoj Gori u Demokratskom frontu“.

„Ako to ne smeta državnim organima Srbije, onda ne smeta ni nama. Ali nam je dobar pokazatelj kako i na koji način treba da se odredimo prema tome i Crna Gora će to svakako znati da prepozna i da se kvalitetno o tome odredi. Ono što je neverovatno i što mi sebi nikad ne bismo dozvolili, jeste da lične i porodične tragedije koristimo u političke svrhe, radi sticanja jeftinih političkih poena i na taj način je pokazao upravo da mu ništa nije sveto niti da drži do bilo kojeg digniteta“, kazao je Bošković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala