Rusija Srbiji: Hvala što ne zaboravljate žrtve sovjetskih vojnika

© Sputnik / Radoje PantovićSpomenik oslobodiocima Beograda
Spomenik oslobodiocima Beograda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslav Volodin zahvalio je Srbiji što čuva sećanje na sovjetske vojnike i istakao da je to osnova koja sve više povezuje srpski i ruski narod.

Volodin je u sredu zajedno sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković otvorio petu sednicu Komisije za saradnju Državne dume Rusije i Narodne skupštine Srbije.

„U potpunosti podržavam vaše nastojanje, gospođo Gojković, da moramo učiniti sve u cilju zaštite istorijskog sećanja na te dane, ulogu Sovjetskog saveza, kao i na one koji su dali svoje živote. Izdaja sećanja na njih – jedino tako bi se mogao opisati taj postupak. To bi faktički značilo izdaju naših najbližih, naših dedova i da ih se odričemo zato što su ginuli za slobodu i činili sve da oslobode svet ‘crne kuge’”, istakao je Volodin na sednici Komisije.

Prema njegovim rečima, novo tumačenje istorije o Drugom svetskom ratu je nedopustivo.

„Imamo isto viđenje o neophodnosti zaštite istorijskog sećanja u današnjem trenutku... Želeo bih da se zahvalim Srbiji što čini sve da bi sačuvala sećanje na sovjetske vojnike i oficire”, naglasio je ruski zvaničnik.

Takođe, Volodin je izrazio zahvalnost Srbiji za brižljiv odnos prema spomenicima sovjetskim vojnicima.

„Mi smo se već sastajali u Beogradu i videli smo koju brigu posvećujete grobljima... Upravo je to osnova koji nas sve bliže povezuje. Uviđajući zajedništvo naših dedova i pradedova, mi i danas moramo tako podržavati jedni druge i učiniti sve da bismo zaštitili sećanje na njih”, zaključio je ruski zvaničnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala