Predstavnici Republike Srpske bojkotuju zajedničke institucije BiH /video/

© AP Photo / Darko VojinovicMilorad Dodik i Željka Cvijanović na mitingu SNSD-a u Banjaluci.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović na mitingu SNSD-a u Banjaluci. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici Republike Srpske obustaviće rad u odlučivanju u zajedničkim institucijama, dok ne bude usvojen novi zakon o Ustavnom sudu, najavila je predsednica RS Željka Cvijanović.

Nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH i lidera parlamentarnih političkih partija u Republici Srpskoj, Cvijanovićeva je rekla da je to prvi zaključak sastanka.

Predstavnici Srpske obustavljaju učešće u odlučivanju na nivou BiH dok se ne donese novi zakon o Ustavnom sudu BiH, u kojem neće biti stranih sudija u tom sudu.

Drugi zaključak je da će biti zatraženo održavanje hitne sednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsednica Srpske je rekla da su oba zaključka donesena jednoglasno.

„Želeli smo da čujemo mišljenje zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih partija u Republici, te smo postigli saglasnost i doneli dva zaključka“, navela je Cvijanovićeva, prenela je RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u ponedeljak, 17. februara biti održana posebna sednica Narodne skupštine RS, na čijem dnevnom redu će se naći odluke Ustavnog suda BiH.

„Ako do tada problem ne bude rešen, povući će se srpske sudije iz Ustavnog suda BiH“, rekao je Dodik za Alternativnu tv.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala