Crnogorska policija uhapsila političara, iz njegove stranke tvrde da je zbog litija

© Sputnik / Nebojša PopovićPolicija
Policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savo Vujošević, bivši odbornik DEMOS-a u Skupštini opštine Bar i predsednik barskog odbora te stranke, uhapšen je zbog „nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija“, saopštila je crnogorska policija. U DEMOS-u tvrde da je razlog za hapšenje Vujoševićevo učešće u litijama.

Iz crnogorske policije saopštavaju da je Savo Vujošević uhapšen pošto je po nalogu Osnovnog suda u Baru obavljen pretres njegovog stana, gde je „pronađena određena količina oružja i municije“.

Međutim, u DEMOS-u tvrde da je Vujošević uhapšen radi zastrašivanja građana i zbog njegovog učešća u litijama, na kojima građani demonstriraju protiv Zakona o slobodi veroispovesti i zbog opasnosti od otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve.

„Neposedovanje ili neobnovljena dozvola za oružje nasleđeno od pokojnog oca mogu biti kažnjiva materija, ali ne i razlog za spektakularne akcije privođenja koje pred građanima sprovodi policijska ekipa sa desetak policajaca i nekoliko policijskih vozila“, navode iz DEMOS-a i dodaju da „barski pravnik Savo Vujošević nikada nije osuđivan i uživa širi ugled poštenog građanina Bara“.

„Pratićemo dalje postupanje policijskih organa i tužilaštva, sa ciljem otkrivanja pravih motiva ovog hapšenja, koji u ovom trenutku vode ka aktivnom učešću Sava Vujoševića na litijama kao pravu koje ima kao građanin i vernik. Posebno ćemo sagledati motive hapšenja i način izvođenja ove akcije u svetlu političko-pretećih izjava Mila Đukanovića učesnicima protesta koje je javno, neodgovorno, uvredljivo i agresivno nazvao pokretom ludaka“, saopštavaju iz DEMOS-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala