Ubijeni civili u pucnjavi američke vojske u Siriji, stradao i američki državljanin

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANAmerički vojnici u vojnom vozilu u selu severne sirijske provincije Raka
Američki vojnici u vojnom vozilu u selu severne sirijske provincije Raka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva civila, od kojih jedno dete, ubijena su tokom pucnjave američkih vojnika u selu Hirbat Amo, u blizini grada Kamišli na severoistoku Sirije. Jedan odrastao čovek je ranjen, a poginuo je i američki državljanin.

Američka patrola koja se sastoji od šest oklopnih vozila ’hamer‘, namerno je ušla u kontrolnu zonu sirijskih vlasti. Vozila su ušla iz oblasti Alaj u pravcu sela Hirbat Amo, gde se nalaze kontrolni punktovi nacionalnih odbrambenih snaga. Stanovnici sela nisu dozvolili patroli da uđe i počeli su da bacaju kamenje na vozila. Tada su američki vojnici otvorili vatru“, rekao je izvor Sputnjika.

Prema rečima pukovnika Majlsa Keginsa, predstavnika američke koalicije, vojnici koji su otvorili vatru na lokalne stanovnike, branili su se.

Snage koalicije su za vreme patroliranja oko sirijskog grada Kamišli pronašle kontrolni punkt koji su okupirale trupe koje podržavaju sirijski režim. Vojne koalicije su izdale nekoliko upozorenja i pokušale da reše situaciju, ali su neidentifikovani ljudi otvorili vatru na patrolu. Trupe koalicije su u samoodbrani uzvratile vatrom“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala