Šojgu: Broj visokopreciznih raketa u arsenalu povećan 30 puta /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaProtivraketni sistem "Iskander M" sa krstarećim raketama R-500
Protivraketni sistem Iskander M sa krstarećim raketama R-500 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj visokopreciznih krstarećih raketa u ruskoj vojsci uvećao se više od 30 puta od 2012. godine, a broj njihovih nosača više od 12 puta, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Ubrzanim tempom vodi se opremanje visokopreciznog oružja dugog dometa na kopnu, vazduhu i moru. Broj njihovih nosača se od 2012. godine uvećao više od 12 puta, a krstarećih raketa za precizne napade — 30 puta. Vreme pripreme za let za misiju skraćeno je sa 45 dana na tri sata“, izjavio je ruski ministar.

Šojgu je podsetio da vojska počinje da koristi savremenu vojnu opremu, stvorenu na osnovu digitalnih tehnologija i sa elementima veštačke inteligencije, a na terenu se već nalaze sistemi naoružanja sa novim fizičkim principima.

„U procesu borbene obuke vojska aktivno savladava korišćenje robotskih sistema i bespilotnih letelica, čija upotreba značajno povećava njihovu borbenu efikasnost“, dodao je Šojgu.

On je podsetio da su u 2019. godini oružane snage dobile više od 6.500 jedinica novog i modernizovanog oružja. Do kraja 2020. godine, u skladu sa majskim ukazom predsednika Rusije, udeo modernog oružja u vojsci iznosiće više od 70 odsto i u budućnosti će ostati na tom nivou.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala