Ruski senator o raketama: Tramp je potpuno „nepismen“ u vojnoj sferi

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava američkog predsednika Donalda Trampa da je Rusija mogla da upotrebi američke tehnologije za stvaranje sopstvenih hiperzvučnih raketa je „glupost krajnje nepismenog čoveka“, ocenio je član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Franc Klincevič.

Tramp se ranije pohvalio „neverovatnom količinom superbrzih raketa“ i nagovestio da je Rusija dobila tehnologije za stvaranje hipersoničnih raketa iz SAD tokom administracije Baraka Obame.

„Takvu glupost je teško i prokomentarisati. Šta se može odgovoriti čoveku koji je potpuno nepismen u vojno-tehničkom smislu?“, rekao je Klincevič.

On je podsetio da su takve hiperzvučne rakete u Rusiji već stavljene u upotrebu, dok će SAD biti u mogućnosti da ih razviju najranije za 20 do 25 godina.

„I kako se, pri tim uslovima, može kriviti Rusija za nešto?“, zapitao se predstavnik Odbrambenog komiteta Saveta federacije Rusije.

Komentarišući izjavu američkog predsednika da će Amerika stvarati najmoćnije nuklearne sile u svetu zbog odsustva Sporazuma o kontroli nad naoružanjem sa Rusijom i Kinom, ruski senator je napomenuo da takve neosnovane izjave nisu primerene lideru svetske sile.

„Potencijal nuklearnih sila već dopušta, takoreći, ’čišćenje‘ sveta, i to ne samo jednom, već nekoliko puta. Zašto, u takvim okolnostima, povećati nuklearne snage i njihov potencijal? To je apsurdno“, zaključio je Franc Klincevič.

Ruski senator smatra da tom „besmislenom retorikom“ Tramp samo pokušava da zaplaši svet.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala