Rusija će nastaviti da osigurava državnu bezbednost, sviđalo se to Vašingtonu ili ne

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će nastaviti da obezbeđuje svoju državnu sigurnost na sve načine, sviđalo se to Vašingtonu ili ne, izjavio je poslanik ruske Državne dume Ruslan Balbek, komentarišući činjenicu da su Rusija i Kina na vrhu liste pretnji nove strategije američke kontraobaveštajne službe.

Ruski poslanik je, govoreći o novoj strategiji Amerike, ocenio da je to „politički ishitrena izjava“.

„Nismo u vojnom sukobu sa Amerikom, ali nismo ’najbolji drugari‘. Dakle, nastavićemo da osiguravamo državnu bezbednost svim raspoloživim i potrebnim sredstvima, sviđalo se to Vašingtonu ili ne“, izjavio je Balbek.
Pogled na Belu kuću u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Ukupno 700 miliona: Tramp povećava budžet za suprotstavljnje Rusiji

U novoj strategiji kontraobaveštajne službe SAD za period od 2020. do 2022. godine formulisano je pet zadataka, a na prvom mestu se nalazi Rusija, zajedno sa Kinom, kao jedna od najvećih pretnji.

Dokument o novoj strategiji Amerike u sredu je objavio Nacionalni centar kontraobaveštajne službe i bezbednosti.

„Svaka država koja sebe ceni obavlja kontraobaveštajne aktivnosti, kako bi obezbedila nacionalnu bezbednost i zaštitila svoje interese, zbog toga je zbunjujuć stav Amerike prema Rusiji. Zar bi trebalo da sada prestanemo da obezbeđujemo sigurnost svojih vojnih tajni, državnih tajni?“, zapitao se poslanik.

Pet ciljeva kontraobaveštajne službe SAD podrazumevaju da se zaštite kritički važna infrastruktura i demokratija od spoljnog uticaja, da se smanji nivo pretnji, da se pruži otpor eksploataciji američke ekonomije, da se osigura zaštita u sajber-prostoru od stranih obaveštajnih službi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala