„Platićete visoku cenu“: Ergodan zapretio novim merama protiv Damaska

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je nove mere protiv Damaska, ukoliko sirijske snage ponovo napadnu tursku vojsku u Idlibu.
„Juče je zvanični Damask pretrpeo velike gubitke, ali neće na tome ostati, sledi nastavak. Ako nas opet napadnu, platiće visoku cenu. Sutra ću na sastanku Stranke pravednosti i razvoja (vladajuće stranke u Turskoj) objaviti korake koje ćemo preduzeti“, izjavio je turski lider.

Istovremeno je turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio da Erdogan planira da obavi telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, i da će razgovarati o situaciji u Idlibu.

On je istakao da bi Rusija i Iran, kao garanti za mirno rešavanje konflikta u Siriji, trebalo da zaustave ofanzivu sirijske vojske u Idlibu.

Ankara je ranije saopštila da je poginulo petoro, a da je još pet turskih vojnika ranjeno prilikom granatiranja koje je izvela sirijska vojska. Zatim je Turska odgovorila granatiranjem 115 ciljeva Oružanih snaga Sirije, nakon čega su proturski militanti oborili sirijski vojni helikopter, prilikom čega su piloti poginuli.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala