Ministar Vulin: Niste me sprečili da budem sa Srbima, ni nećete

© Sputnik / Grigori Syssojew / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Niste me sprečili da budem sa Srbima, ni nećete, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom zabrane da naša delegacija uđe u Crnu Goru u uniformi Vojske Srbije.

Vulin je reagovao i na izjavu ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića, koji je rekao da poseta ministra Vulina nije bila državna, već privatna.

„Gospodin Srđan Darmanović loše krije strah od svega što je simbol Srbije. Da je mogao da nam prekreči trobojke na reverima i to bi uradio. Ako su uniforme oficira Vojske Srbije problem na grobu Pavla Bulatovića, a zašto onda nisu bile problem na grobu Momira Bulatovića? Tada su delegaciju Ministarstva odbrane Srbije, uz mene, činili i general Želimir Glisović i pukovnik Mimović, obojica u uniformama“, izjavio je Vulin.

Ministar odbrane Srbije odgovorio je i na Darmanovićevu izjavu da „grob Pavla Bulatovića nije spomenik od državnog značaja, pa korišćenje vojne uniforme nije opcija koja se razmatra“.

„Je li grob Momirov kulturno dobro, a Pavlov nije? Pokažite nam odluku kojom ste to rešili. Strah vam kalja obraz i ne trudite se da oponašate Hrvatsku baš u svemu. Možete vi i nešto sami da smislite. Niste me sprečili da budem sa Srbima, ni nećete“, poručio je srpski ministar odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala