Ministar Vulin: I u Hrvatskoj su, kao danas u Crnoj Gori, zabranjivali srpsku uniformu

© Ministarstvo odbrane / Jovo MamulaAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je nakon današnje posete Rovcu kod Kolašina i zabrani ulaska srpske delegacije u Crnu Goru u uniformama rekao da mu je žao što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori.

Vulin je predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja je danas položila venac i prisustvovala pomenu Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije, koji je ubijen pre 20 godina u atentatu u Beogradu.

„Sve što se desi u Hrvatskoj, pre ili kasnije se desi i u Crnoj Gori. Tako su i u Hrvatskoj zabranjivali našim kadetima da dođu u uniformama, da odaju poštu jasenovačkim žrtvama, evo tako smo dočekali da je i u Crnoj Gori srpska uniforma izgleda pretnja i da ne sme da se vidi. Nisam siguran da neka druga vojska u Crnu Goru ne bi mogla da uđe u uniformama, da ne bi mogla da se pojavi ovde, ali izgleda, kada je srpska, onda je ona problem. I sve što je srpsko uvek je problem“, izjavio je ministar Vulin.

Vulin je saopštio da je nadležno Ministarstvo Crne Gore nakon traženja dozvole srpskoj delegaciji reklo da je sve u redu i da će biti onako kako su tražili. Kasnije ih je nadležno Ministarstvo Crne Gore ponovo kontaktiralo uz jednu izmenu — „sve može, ali baš uniforma ne može“.

„Na pitanje našeg ambasadora zašto, dali su odgovor da tako kaže Ministarstvo kulture. Evo, drago mi je da smo saznali za šta služi Ministarstvo kulture u Crnoj Gori — da zabranjuje srpsku uniformu. Saznali smo da je, izgleda, sve što je srpsko ovde problem“, naglasio je ministar.

Sećanje na Pavla Pulatovića - Sputnik Srbija
Vulin za Sputnjik: Stigao sam u Crnu Goru, ne očekujem provokacije

Vulin je dodao i da su se crnogorske vlasti verovatno nadale da delegacija zbog toga neće doći.

„Mi smo hteli da dođemo da budemo sa srpskim narodom, da podsetimo na našeg ubijenog prijatelja i sunarodnika Pavla Bulatovića. A samo da znate, ovde se nalaze i general Milovanović, pukovnik Mimović, pukovnik Ranković i pukovnik Zogović. Možete ih obući kako hoćete. To su srpski generali i srpski pukovnici, to su srpski oficiri. Tako da, ako je bilo do toga da ne dođemo — mi smo došli i doći ćemo uvek da budemo sa svojim narodom. Žao mi je što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i što ne treba da bude ovde. Od Hrvatske sam to i očekivao, ali nisam očekivao da tako nešto bude u Crnoj Gori. Ali sve što se desi u Hrvatskoj desi se na kraju i u Crnoj Gori. Žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala da otima savet od Hrvata“, zaključio je ministar odbrane Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala