Mediji otkrili ko je „superprenosilac“ koronavirusa /foto/

© Foto : PiksabejMuškarac u senci
Muškarac u senci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Biznismen iz Engleske, 53-godišnji Stiv Volš, koji je zaražen koronavirusom, mogao je da proširi virus iz Kine u Evropu usled svojih putovanja.

On se smatra prvim „superprenosiocem“ bolesti, odnosno osobom koja je zarazila znatno veći broj ljudi nego što se očekuje, piše B 92.

Volš je došao u kontakt sa koronavirusom nakon poslovnog putovanja u Singapur u januaru, nakon čega je otputovao u francuske Alpe, gde je mogao da zarazi druge ljude virusom, pre nego što mu je ustanovljena bolest i hospitalizovan je, prenosi AP.

​Volš je nakon velike medijske pažnje koju je privukao, izdao saopštenje u kojem navodi da se u potpunosti oporavio.

Među osobama koje je verovatno zarazio je i pet državljana Velike Britanije, koji su bili sa njim u Francuskoj, a među njima je i devetogodišnji dečak.

Još jedna osoba koja je zaražena u Alpima je muškarac koji se nakon odmora vratio na Majorku.

Zbog Volša su francuske vlasti testirale još 61 osobu, među kojima su deca i članovi porodice koji su bili u odmaralištu istovremeno kada i Volš.

Prema rečima Volša, čim je shvatio da je bio izložen koronavirusu, pozvao je svog doktora i zdravstvene vlasti.

​„Savetovano mi je da budem u karantinu u sobi u bolnici, iako nisam pokazivao simptome bolesti, a kasnije da budem u polukarantinu u kući. Kada je potvrđena dijagnoza, poslat sam u izolacionu jedinicu u bolnici, a od moje porodice je takođe zatraženo da se samoizoluje“, rekao je Volš i dodao da se i dalje, iz preventivnih razloga, nalazi u karantinu zbog predostrožnosti.

„Skaj njuz“ navodi da je Volš koronavirusom zarazio 11 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala