Kremlj: Napadi terorista u Idlibu su nedopustivi, suzbiti svu aktivnost

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanični Kremlj smatra da su napadi terorista iz Idliba nedopustivi i da treba suzbiti svaku terorističku aktivnost, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Smatramo da je trenutno najvažnije ispunjenje sporazuma postignutog u Sočiju. Ali jednako važno je i suzbijanje svih terorističkih aktivnosti, usmerenih protiv sirijskih oružanih snaga i protiv ruskih vojnih objekata”, izjavio je Peskov.

Ruski zvaničnik je još istakao da Rusija nikada nije skrivala svoju zabrinutost zbog toga što se već duže vreme upravo ove terorističke grupe osećaju prilično slobodno u Idlibu i Idlibskoj zoni i što pored toga još organizuju i agresivne akcije na Sirijce i ruske objekte.

Odgovarajući na pitanje da li je i turska strana odgovorna za pomenutu situaciju, Peskov je naglasio da je to predviđeno tekstom sporazuma iz Sočija.

 „Mi ovde ništa ne procenjujemo, samo konstatujemo tekst potpisanog dokumenta. Nema mesta nikakvim procenama i nisu dopuštena tumačenja sporazuma“, zaključio je Peskov.

Podsetimo — ruska vojska u vazdušnoj bazi „Hmejmim“ u Siriji odbila je 10. februara dva napada terorističkih bespilotnih letelica pomoću protivvazduhoplovnog sistema „Pancir“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala