Helikopteri Ka-27M otkrili „neprijateljsku“ podmornicu u Crnom moru

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaHelikopteri KA-27PS
Helikopteri KA-27PS - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posada modernizovanih helikoptera Ka-27M izvela je na Crnom moru trenažne letove za praćenje uslovnih protivničkih podmornica, saopštila je pres-služba Crnomorske flote.

„Posade helikoptera poletele su s jednog od aerodroma na Krimu i razradile set mera za traženje i otkrivanje uslovne neprijateljske podmornice“, navodi se u saopštenju.

Helikopteri su pratili „neprijateljsku“ podmornicu i upotrebili sonarnu stanicu (GAS), koja locira i utvrđuje koordinate podvodnih ciljeva, navodi pres-služba.

Trenažni letovi su održani prema planu borbene obuke snaga Crnomorske flote.

Helikopter Ka-27M je modernizovana modifikacija protivpodmorničkog helikoptera Ka-27PL, sa obnovljenom ciljnom opremom za traženje neprijateljskih podmornica.

Ka-27 je namenjen potrazi za podmornicama, pronalaženju i uništavanju tih plovila. Helikopter, takođe, može da se koristi prilikom sprovođenja tragačko-spasilačkih operacija, evakuacije ranjenih i prevoženja tereta.

On je u stanju da prati mete na vodi i da ih uništava. Zbog odsustva repnog rotora, letelica ima izraženu sposobnost manevrisanja i kompaktnost. Opremljena je naprednom digitalnom opremom. Traženje podmornica ostvaruje pomoću moćne sonarne stanice koja se užetom spušta u vodu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala