Ruski poslanik o novom budžetu SAD: Vašington želi da povrati prvenstvo u vojnoj oblasti

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Federacije Rusije
Zgrada Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je glavni protivnik Sjedinjenih Američkih Država, Bela kuća će pokušavati da se suprotstavi Moskvi u svim oblastima, izjavio je za Sputnjik član međunarodnog odbora Saveta Federacije Rusije Oleg Morozov.

„Nema nikakve sumnje da u vojnoj oblasti Sjedinjene Američke Države Rusiju vide kao osnovnog protivnika, prema njihovoj terminologiji – glavne vojne pretnje. Motiv je jasan. Mi smo realno vojno jaki i u nekim aspektima čak nadmašujemo Sjedinjene Američke Države“, objasnio je političar.

Morozov smatra da je za Vašington ovo pravi izazov diktiran željom da se povrati prvenstvo. A drugi motiv je nezavisno ponašanje Rusije u svetskoj politici.

„Pokazujemo posvećenost sopstvenim nacionalno-državnim interesima i spremnost da ih štitimo“, naglasio je poslanik.

„Stoga je plan (američkog predsednika Donalda) Trampa da obezbedi efikasno obuzdavanje Rusije i pobedu u informacionom ratu, kao i u trci u naoružanju. Odatle i povlačenje iz gotovo svih vojnih sporazuma“, rekao je on.

Poslanik je, pri tome, Kinu nazvao glavnim ekonomskim konkurentom Vašingtona. Kini će biti predložen „ekonomski rat i druge 'čari' svih vrsta hibridnih ratova. To je savremena stvarnost“, zaključio je senator.

Rusija i Kina nazvane su glavnim neprijateljima Sjedinjenih Američkih Država u nacrtu budžeta za 2021. godinu. Osim toga, budžetom je predviđeno da se izdvoji 700 miliona dolara za „suprotstavljanje“ Rusiji, a 24 miliona dolara za borbu protiv „ruske propagande i dezinformacija“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala