Pet turskih vojnika poginulo i isto toliko povređeno u Idlibu

© AP Photo / APTNKonvoj turskih oklopnih vozila u sirijskoj provinciji Idlib
Konvoj turskih oklopnih vozila u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pet turskih vojnika je poginulo, dok je pet povređeno u granatiranju osmatračnice u sirijskom Idlibu, saopštila je televizija NTV, pozivajući se na Ministarstvo odbrane Turske.
„Pet naših vojnika je poginulo, dok je pet povređeno u granatiranju sirijskog režima u području Idliba. Tom prilikom je bilo otvoreno na vatru“, saopštili su u turskom Ministarstvu odbrane.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sazvao je vanredni sastanak sa ministrom odbrane Hulusijem Akarom.

Ranije je agencija Rojters, pozivajući se na predstavnike Turske, saopštila da su sirijske Vladine snage napale tursku osmatračnicu u Taftanazu u Idlibu.

Erdogan je ranije izjavio da je pozvao svog ruskog kolegu Vladimira Putina da izvrši pritisak na sirijskog predsednika Bašara el Asada da sirijska vojska prekine sa napredovanjem u pokrajini Idlib i da se udalji od turskih punktova, zapretivši vojnim odgovorom u slučaju da do toga ne dođe.

Erdogan je pre toga saopštio da je u sukobima sa sirijskim snagama u Idlibu poginulo pet turskih vojnika. O novonastaloj situaciji u Idlibu razgovarali su i šefovi ruske i turske diplomatije, koji su pozvali da se poštuje sporazum iz Sočija o Idlibu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala