„Patriotski skup“ na Cetinju zbog „napada“ na Crnu Goru, besplatan prevoz iz 11 gradova

CC0 / piksabej / Crna Gora
Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizacija „Crnogorska kulturna mreža“ (CKM) obezbedila je besplatan prevoz iz 11 crnogorskih gradova za odlazak na takozvani „Patriotski skup“, koji je zakazan za četvrtak 13. februara na Cetinju. Kako se navodi u saopštenju — skup nije zamišljen kao pandan litijama, već kao skup na kom će biti iskazan revolt zbog navodnog napada na Crnu Goru.

U saopštenju se navodi da je okupljanje građana planirano na Dvorskom trgu na Cetinju u 18 časova, a 20 minuta kasnije planirano je obraćanje govornika.

Planirana je šetnja Bajovom i Njegoševom ulicom do Dvorskog trga u 18 časova i 35 minuta, dok je od 19 časova i 10 minuta predviđen kulturno-umetnički program, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

„Još jednom želimo da obavestimo crnogorsku javnost da skup nije osmišljen da bude pandan litijama koje se organizuju širom Crne Gore, kao što se pokušava predstaviti, već je zamišljen kao događaj na kojem će okupljeni građani izraziti revolt zbog napada na našu zajedničku kuću Crnu Goru“, istakli su iz CKM-a.

Kako su rekli iz ove organizacije — iz prestonog Cetinja žele da pošalju poruku „Svi zajedno za građansku i evropsku Crnu Goru“.

Pozvali su Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i Rome da 13. februara dođu u prestonicu, kako bi poslali sliku zajedništva i ljubavi prema Crnoj Gori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala