Sirijska vojska uspostavila kontrolu nad 600 kilometara kvadratnih Alepa i Idliba

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaArtiljerijsko oruđe sirijskih vladinih snaga na ulasku u grad Džardžanaz u sirijskoj provinciji Idlib
Artiljerijsko oruđe sirijskih vladinih snaga na ulasku u grad Džardžanaz u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalštab Oružanih snaga Sirije saopštio je da je u vojnim operacijama od terorista oslobodio više od 600 kvadratnih kilometara teritorije u provincijama Alep i Idlib.
„Oružane snage su napredovale na terenu. Jedinice koje se probijaju sa istoka provincije Idlib sastale su se sa trupama koje su nastupale sa juga provincije Alep, povratile kontrolu nad teritorijom većom od 600 kvadratnih kilometara i uspostavile kontrolu nad desetinama naselja, sela i brda“, navodi se u saopštenju koji je objavila televizija „Ihbarija“.

Sirijska vojska je 26. januara pokrenula ofanzivu na zapadu Alepa zbog svakodnevnih terorističkih granatiranja stambenih oblasti grada u kojima je poginulo na desetine civila. Teroristi su nastavili granatiranje uprkos primirju objavljenom u januaru. Vladine sirijske snage su 27. januara uspele da probiju prve linije odbrane terorista na zapadu Alepa.

Tri dana kasnije, vojska Bašara el Asada oslobodila je od terorista grad Maret Numan, koji je bio pod kontrolom militanata od 2012. godine i bio jedno od njihovih najvećih uporišta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala