Ruska Švajcarska — Putinovo omiljeno skijalište /video/

© SputnikRuska Švajcarska - Putinovo omiljeno skijalište
Ruska Švajcarska - Putinovo omiljeno skijalište - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za Krasnu poljanu kažu da je „ruska Švajcarska“ i omiljeno skijalište ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kada je 2007. rusko letovalište Soči dobilo pravo za održavanje Zimske olimpijade 2014. godine, malo ko je verovao da će to jedino suptropsko mesto u Rusiji biti u stanju da se pretvori u moderan zimski centar sa skijaškim stazama i drugom infrastrukturom potrebnom za sportove na snegu.

Ruske vlasti su ubrzo razbile sve sumnje. Za kratko vreme ceo taj kraj je postao najveće evropsko gradilište, a na samo 40 kilometara od plaža Crnog mora sagrađeni su savremeni ski-centri, pa turisti danas u jednom danu mogu da skijaju na kavkaskim planinama i da uživaju u suncu na crnomorskoj obali.

Izgrađeni su putevi, pruge, mostovi, tuneli, žičare, ski-staze i stotine novih objekata. U rekordnom roku podignuti su luksuzni hoteli, poslovni i stambeni kompleksi, a Soči je od skromnog primorskog grada u podnožju Kavkaza postao pravo mondensko letovalište.

© SputnikSoči je od skromnog primorskog grada u podnožju Kavkaza postao pravo mondensko letovalište.
Ruska Švajcarska — Putinovo omiljeno skijalište /video/ - Sputnik Srbija
Soči je od skromnog primorskog grada u podnožju Kavkaza postao pravo mondensko letovalište.

Putin je lično nadzirao radove i lično „proveravao“ staze, pa se ruski predsednik i danas često može videti kako skija na Krasnoj poljani.

Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u video-blogu „Moja Rusija“ vodi vas svake druge nedelje na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije. Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala