Mediji: Turska oklopna vozila ušla u Idlib

© AP Photo / Ghaith AlsayedTurski vojni konvoj u sirijskoj provinciji Idlib
Turski vojni konvoj u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konvoj turske vojne tehnike presekao je u nedelju granicu sa Sirijom i ušao na teritoriju provincije Idlib, saopštila je televizija „Skaj njuz Arabija“.

Kako navodi televizija, u konvoju se nalaze tenkovi, oklopna vozila i vozila za municijom. Za sada se ne zna koliko se tačno jedinica tehnike nalazi u konvoju koji je prešao tursko-sirijsku granicu.

​Praktično istovremeno sa ovom vešću, televizija „Majadin“ javila je da su militanti oružane sirijske opozicije, koji se nalaze u provincijama Idlib i Alep, počeli da prevoze svoje porodice u područje grada Afrin na severu provincije Alep, u blizini granice sa Turskom.

​Brz napredak sirijske vojske u južnom Idlibu izazvao je nezadovoljstvo Turske, koja podržava militante koji se suprotstavljaju vladinim snagama.

Televizija „Arabija“ ranije je objavila da je 195 jedinica turske vojne tehnike, uključujući oklopna vozila i tenkove i kamione sa municijom, 2. februara prešlo granicu sa Sirijom. U ponedeljak je u provinciju Idlib krenuo još jedan vojni konvoj.

Ranije je agencija Anadolija javila da je Turska prebacila kolonu od 300 kamiona i oklopnih vozila do granice sa Sirijom.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala