Prijatelji, rodbina i kolege ispratili Dragoljuba Žarkovića

© Medija centar Beograd Dragoljub Žarković glavni urednik nedeljnika "Vreme"
Dragoljub Žarković glavni urednik nedeljnika Vreme - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kolege, prijatelji i rodbina oprostili su se danas na Novom groblju od istaknutog novinara i urednika nedeljnika „Vreme“ Dragoljuba Žarkovića, koji je preminuo u sredu posle kraće i teške bolesti.

Ispred kapele se okupio veliki broj rodbine, prijatelja, političara, kao i mnogobrojnih kolega iz raznih redakcija i poštovalaca  istaknutog novinara.

Dragoljub je bio divan otac, sin, brat... Zahvaljući Dragoljubu deca su naučila da budu samostalna, da samostalno donose odluke i da se uzdaju u svoje kvalitete. On nikada nije robovao konvencijama i autoritetu bez kritičke distance“, obratio se okupljenima Vladimir Krasojević, brat od tetke pokojnog Žarkovića i u ime porodice izrazio zahvalnost za izraženo saučešće.

Kako je rekao, deca su mu zahvalna što ih devedesetih godina prošlog veka odgojio u duhu bolje Srbije i što je, „kada je bilo najteže, izabrao pravu stranu, snažno se boreći kao poslenik javne reči, protiv šovinizma, autoritarnosti i prinudne sabornosti“.

Krasojević je naglasio da su svi mnogo naučili i nasledili od Žarkovića.

Ispraćaju su prisustvovali predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, ministar za inovacije Nenad Popović, vlasnik kompanije Delta Holding Miroslav Mišković i drugi, preneo je Tanjug.

Na jučerašnjoj komemoraciji njegove kolege i saradnici istakli su da je njegovim odlaskom novinarska profesija izgubila najboljeg učitelja i „svetionik koji je pokazivao šta je najbolje novinarstvo“.

Žarković (1951) osnivač je „Vremena“ i njegov glavni urednik od 1991. godine, a pre toga bio je novinar i urednik u novinskim kućama „Politika“ (1974-1987) i „Borba“ (1987-1990).

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala