Milačić: Moraju pasti i Zakon i režim!

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić kaže da najava mogućnosti odlaganja primene Zakona o slobodi veroispovesti predstavlja još jedan pokušaj Vlade Crne Gore da „prevari na sitno“, da pokuša da se izvuče iz pat-pozicije u koju je sama sebe predlogom tog zakona dovela.

U saopštenju se navodi da Vlada Crne Gore nema ustavnu mogućnost da suspenduje ili odlaže primenu bilo kog zakona, pa ni Zakona o slobodi veroispovesti, budući da je Vlada izvršni, a ne zakonodavni organ vlasti.

„Vlada Crne Gore navikla je da se koristi nezakonitostima, da manipuliše građanima najavljujući nešto što se na nijedan crnogorskim propisima određen način ne može desiti. Takvim manirom najavljuje i mogućnost odlaganja primene Zakona o slobodi veroispovesti, očigledno kao probni balon, koji Vlada razmišlja da predloži kao alternativno rešenje već izvesne i očigledne krize na svim nivoima u Crnoj Gori. Rešenje koje je planirala da ponudi Vlada Crne Gore podseća na pričanje bajki deci predškolskog uzrasta koja u njih već dobrim delom ne veruju“, kaže Milačić.

Sva nadležnost za odlučivanje o primeni ili neprimeni Zakona je na Skupštini Crne Gore, koja može odložiti primenu Zakona kroz usvajanje izmena i dopuna zakona ili kroz donošenje novog zakona, dok Vlada sa tim ne može da ima nikakve veze, dodaje on.

Ovakvo uređenje ustavno-pravnog poretka Crne Gore uči se na drugoj godini pravnog fakulteta, u okviru predmeta Ustavno pravo, a znanje o njemu predstavlja azbuku svih pravnika, pa i premijera Duška Markovića, koji je diplomirani pravnik, naveo je on.

„Gospodine Markoviću, ne zavaravajte se, crnogorski narod ne naseda na vaše podvale“, kaže on i poručuje da Zakon o slobodi veroispovesti mora biti povučen iz pravnog poretka Crne Gore donošenjem zakona kojim se ovaj zakon proglašava nevažećim, ili zakonom o izmenama i dopunama ovog zakona.

„A nakon toga, vi iz DPS-a se morate povući iz ustavno-pravnog poretka ove države ako želite da se narod povuče sa ulica. Da bi Crna Gora bila slobodna, moraju pasti i Zakon i režim“, zaključio je Milačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala