Maduro poručio Lavrovu: Rusija ključna u izgradnji novog sveta

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i predsednik Venecuele Nikolas Maduro
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i predsednik Venecuele Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija igra važnu ulogu u izgradnji novog sveta zasnovanog na poštovanju, izjavio je predsednik Venecuele tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom.
„Šaljem toplu poruku prijateljstva i solidarnosti hrabrom ruskom narodu, kao i našem bratu, predsedniku Vladimiru Putinu. Želim da naglasim da Rusija igra važnu ulogu u izgradnji novog sveta zasnovanog na poštovanju i miru“, napisao je Maduro na Tviteru.

Inače, Maduro i Lavrov su se tokom sastanka dogovorili da će njihove zemlje nastaviti saradnju kako bi se poboljšali trgovinsko-ekonomski odnosi u uslovima, kako su ocenili, „nezakonitih sankcija“.

Pored toga, dogovoreno je i da se osiguraju odbrambene mogućnosti Venecuele u svetlu aktuelnih spoljnih pretnji.

Lavrov se u Karakasu sastao i sa šefom venecuelanske diplomatije Horheom Areasom, koji mu je zahvalio na ruskom zbog toga što je doputovao u zvaničnu posetu Venecueli.

„Izvanredna poseta brata Sergeja Lavrova. Analizirali smo sve detalje naše strateške saradnje i koordinaciju kada je reč o mnogostranim pristupima Povelji UN. Veliko hvala“, napisao je Areas na Tviteru.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala