Vučić ne isključuje mogućnost sastanka sa Kurtijem

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije danas isključio mogućnost susreta sa Aljbinom Kurtijem i dodao da je dobra vest što Kurti razmišlja o ukadanju taksi.

Vučić je u jutarnjem dnevniku RTS-a rekao da je „ dobro da se sedne i razgovara“.

„Važno je da se ukinu takse, da može da se razgovara. Kurti mora da pogleda i da razume da stvari nisu tako jednostavne i kako mu izgledaju kada sedite u opoziciji i možete da pričate bez ikakve odgovornosti“, rekao je Vučić.

Uprkos pretećim porukama Kurtija, Vučić je ipak za razgovor

On je istakao da je najava o ukidanju taksi važna, jer su one u kratkom vremenskom periodu donele mnogo štete, navodeći da će biti potrebno mnogo vremena da se od njih oporavimo.

Upitan da li može da sedne za sto sa Kurtijem uprkos pretećim porukama Beogradu, Vučić je rekao da je on izbor albanskog naroda i da se u Srbiji ne može određivati ko je predstavnik albanskog naroda, kao što se ne može dovoditi u pitanje ni to ko je izabrani predstavnik srpskog naroda.

Vučić sa Merkelovom narednih mesec dana

Predsednik Srbije rekao je da na osnovu informacija koje ima i dalje misli da će glavnu reč u pregovorima sa Kosovom voditi Berlin i da u narednih mesec dana očekuje susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Predsednik Srbije ukazao je da su Kurtijeve priče o genocidu sumanute, kao i to da će se naoružavati, ali da to neće uplašiti Srbiju.

„Nema ništa od toga, vi radite svoj posao, mi ćemo svoj“, poručio je Vučić.

On je dodao da je ponosan na to da u poslednjih osam godina nismo imali ratne sukobe, već petostruko manje incidenata na nacionalnoj osnovi.

„Naš cilj je da obezbedimo mir i da gradimo zemlju“, istakao je predsednik.

Upitan šta znači sistem ekonomskog i političkog reciprociteta, Vučić je rekao da Kurti mora da pronađe nešto što će ponuditi svom narodu.

„On principom reciprociteta hoće da kaže da su država jednako kao i Srbija. Mi ne možemo da uvodimo principe reciprociteta, jer ne smatramo Kosovo državom. A plašim se da bi to bilo loše za njih“, rekao je Vučić.

On kaže da postoji mnogo problema sa Kosovom i Metohijom, ali da svako potezanje nekog od tih pitanja, poput tablica, energetike, od strane Prištine znači i formiranje Zajednice srpskih opština.

„Ako misle da bilo sta potežu onda prvo i pre svega ZSO mora da bude u potpunosti ispunjeno“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala