Velikodostojnici SPC sa simboličnom zastavom ispred Bele kuće u Vašingtonu

© Foto : Mitropolija crnogorsko- primorskaIzaslanici Episkopskog saveta SPC Crne Gore u Vašingtonu
Izaslanici Episkopskog saveta SPC Crne Gore u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izaslanici Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, episkop dioklijski Metodije i protojerej-stavrofor Radomir Nikčević, završili su posetu Vašingtonu interesantnom fotografijom ispred Bele kuće.

Velikodostojnici SPC slikali su se sa zastavom „miholjski lavarum“, koja je jedna od simbola litija u Crnoj Gori, a vezuje se za uspostavljanje Arhiepiskopije na Miholjskoj Prevlaci u Manastiru Arhangela Mihaila.

Predstavnici episkopskog saveta sastali su se sa predstavnicima kancelarije Čeli Pingri, članice Kongresa koja obavlja funkciju kopredsedavajućeg „crnogorskog kokusa“ u Kongresu SAD.

Mitropolit Amfilohije i vladike Joanikije i Metodije ispred crnogorskog parlamenta - Sputnik Srbija
Episkopski savet u Stejt departmentu zbog krize u Crnoj Gori

Tokom sastanka izaslanstvo Episkopskog savjeta upoznalo je kancelariju gospođe Pingri sa činjenicama o ugroženosti ljudskih prava i „ozakonjenog progona Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori“, preneto je na sajtu crnogorske Mitropolije.

Kopredsedavajuća „crnogorskog kokusa“ u Kongresu SAD se takođe srela i sa predsednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem, koji je u Vašington stigao povodom prisustva Molitvenom doručku.

Mitropolija je prenela da je Pingri jasno izrazila svoju ličnu zabrinutost povodom krize u Crnoj Gori i podsetila da su za Kongres SAD ljudska prava i njihovo poštovanje stvar od suštinskog značaja, uprkos svim pokušajima Brajovića da u svojim susretima sa američkim državnim službenicima porekne nedobronamernost poslednjih zakonodavnih poteza crnogorske države prema SPC i njenim eparhijama u Crnoj Gori, piše na sajtu Mitropolije.

Pingri je istakla i da će ona sama temeljno razmotriti stanje ljudskih prava u Crnoj Gori i da će nadzirati njihovu zaštitu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala