Putin i Lukašenko sat i po u četiri oka

© AFP 2023 / PAVEL GOLOVKINPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i predsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa svojim beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom , a tom prilikom lideri su razgovarali o brojnim temama od obostranog interesa, između ostalog i o drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Kako je pojasnio Lukašenko, nakon razgovora koji su lideri obavili u četiri oka, tokom susreta bilo je reči o politici koju sprovode te bivše sovjetske države, kao i o politici koju sprovode Rusija i Belorusija.

„Prisetili smo se vremena kada smo živeli u zajedničkoj državi, raznih važnih istorijskih datuma, a došli smo i do aktuelnih problema. O mnogo čemu smo razgovarali“, rekao je Lukašenko.

Nakon sat i po razgovora koji su ruski i beloruski predsednici održali tet-a-tet počeo je sastanak u širem sastavu, iako jedan deo ruske delegacije nije uspeo da doleti u Soči zbog loših vremenskih uslova.

„Nažalost, naša delegacija nije uspela da stigne na ovaj susret. Nadam se da će vremenski uslovi omogućiti da oni dođu malo kasnije. Međutim, mi ćemo uprkos tome nastaviti našu diskusiju i razgovaraćemo o svim aktuelnim problemima“, rekao je Putin.

Putin je ocenio i da je ovaj susret od izuzetne koristi za obe zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala