Silovana devojčica u kompleksu Ambasade SAD u Indiji

© AP Photo / Rafiq MaqboolIndija
Indija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indijac (25) je uhapšen zbog silovanja petogodišnje devojčice, koje se dogodilo u kompleksu američke ambasade u Nju Delhiju.

Slučaj su policiji prijavili roditelji devojčice, a muškarac je uhapšen u nedelju, rečeno je iz policije za agenciju PTI.

Devojčica koja je napadnuta u subotu ujutru nalazi se u stabilnom stanju, a lekari su potvrdili da je silovana, prenosi Bi-Bi-Si.

Porodice devojčice i napadača se dobro poznaju i obe žive u kompleksu ambasade, gde im rade očevi kao pripadnici lokalnog osoblja, prenosi B92.

Optuženi je po zanimanju vozač i nije zaposlen u Ambasadi SAD.

Američka ambasada smeštena je u maloj diplomatskoj enklavi Čanakjapuri, u centru Delhija, gde se nalazi još nekoliko ambasada i drugih institucija.

Misija je dobro obezbeđena i prostire se na preko 11 hektara i zapošljava lokalno osoblje.

Istražitelji su za „Hindustan tajms“ rekli da je napadač „namamio“ devojčicu u svoju kuću, kada ju je video da se igra napolju. Njegovi roditelji bili su odsutni u trenutku napada.

Kada se vratila kući devojčica je majci ispričala šta se dogodilo, a ona ju je odmah odvela u bolnicu, gde su lekari potvrdili da je silovana, navela je policija.

Policija je saopštila da je muškarac pod istragom prema strogom Zakonu o zaštiti dece u Indiji.

Vlada je 2018. godine uvela smrtnu kaznu za silovanje dece, nakon slučaja silovanja i ubistva osmogodišnjeg deteta i silovanja devojčice (16).

Prema poslednjim podacima o kriminalu u Indiji — svaka četvrta žrtva silovanja je dete, a u 94 odsto slučajeva žrtve su poznavale silovatelje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala