Putin smenio četiri generala

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin smenio je četvoricu generala Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za vanredne situacije Rusije, među kojima je i Viktor Polovnjikov, koji je osumnjičen za primanje mita.

Ruski predsednik je potpisao ukaz na osnovu kojeg će biti izvršen niz kadrovskih promena u resorima bezbednosti, a informacija je objavljena na zvaničnom internet-portalu za pravne informacije.

„Osloboditi dužnosti general-majora policije Nikolaja Nikolajeviča Aksjonova, načelnika Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova za Amursku oblast, general-majora policije Nikolaja Nikolajeviča Afanasjeva, načelnika Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova za Primorski kraj, general-majora policija Viktora Nikolajeviča Polovnikova, ministra unutrašnjih poslova Republike Komi, i general-potporučnika unutrašnje službe Ruslana Hamadoviča Jahajeva, načelnika Državne uprave Ministarstva za vanredne situacije za Čečensku republiku“, navedeno je u dokumentu.

Dužnosti je oslobođen i zamenik rukovodioca podmoskovske uprave Istražnog komiteta Rusije pukovnik Aleksandar Sarafanov.

Istražni komitet Rusije pokrenuo je protiv Viktora Polovnikova krivični postupak u januaru. On je osumnjičen da je primao mito u velikom iznosu. Detalji slučaja nisu obelodanjeni, ali je, sudeći po formulaciji optužnice, reč o sumi većoj od milion rubalja. General je trenutno u istražnom zatvoru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala