„Iskušavanje Kine“: Si Đinping sa maskom na novoj naslovnici „Tajma“

© AP Photo / Fred DufourPredsednik Kine Si Đinping
Predsednik Kine Si Đinping  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki list „Tajm“ je na naslovnoj stranici novog broja objavio portret predsednika Kine Si Đinpinga, koji nosi medicinsku masku.

Naslovnicu, koju je medijska kuća prikazala i na zvaničnom profilu na Tviteru, ilustrovao je Edel Rodrigez.

​Na maski koja prekriva donji deo lica kineskog lidera, ispisani su i naslovi istaknutih članaka koji se mogu pročitati u novom broju „Tajma“ — „Iskušavanje Kine“, „Prevencija sledeće epidemije“ i „Ekonomska pretnja“.

„Epidemija koronavirusa može srušiti snove Si Đinpinga o kineskoj eri“, napisao je „Tajm“ na zvaničnom profilu na Tviteru iznad objave.

Novi broj lista će stupiti u prodaju 17. februara.

Ranije je američki list na naslovnoj strani prikazivao predsednika SAD Donalda Trampa, ruskog lidera Vladimira Putina i ruskog biznismena Olega Deripasku kao tradicionalne ruske lutke matrjoške (babuške).

Pre toga, naslovnicu lista su ukrašavala lica Trampa i Putina, spojena u jedno.

​Epidemija kineskog koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhanu, u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV.

Prema najnovijim podacima Centra za naučne i inženjerske sisteme Univerziteta „Džon Hopkins“, koji koristi podatke Svetske zdravstvene organizacije i kineskih zdravstvenih institucija, do sada je od novog koronavirusa umrlo više od 560 osoba, a više od 28.000 je zaraženo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala