Dodik: Podržavamo zahteve Srpske crkve u Crnoj Gori

© Borislav ZdrinjaMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republika Srpska podržava zahteve Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, poručio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, i ocenio da je donošenje spornog zakona nepotreban korak crnogorske vlasti.

Dodik je u obraćanju novinarima u Banjaluci, nakon razgovora sa jednim od lidera opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Andrijom Mandićem, istakao da taj zakon predstavlja neprihvatljivo uzurpiranje prava SPC, što su konstatovali i predstavnici drugih verskih zajednica u Crnoj Gori.

Naglasio je da će Republika Srpska i srpski narod nastaviti da podržavaju zahteve SPC i vernog naroda u Crnoj Gori.

Srpski član Predsedništva BiH zaključio je da je neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava SPC, ma gde ona bila.

„S toga moramo biti jedinstveni i zajedno stati protiv bilo kakvog otimanja ili skrnavljenja prava srpskog naroda i SPC, ne samo u Crnoj Gori već bilo gde, a najvažnije je da svi ti problemi budu rešeni mirnim putem i dijalogom“, poručio je Dodik.

Mandić je, prenela je RTCG, zahvalio srpskom članu Predsedništva BiH što se nije saglasio sa druga dva člana tog tela da predsednik Crne Gore Milo Đukanović dođe u Sarajevo i iskoristi tu mogućnost da, kako je naveo, nastavi kampanju protiv srpskog naroda i SPC.

„Naš narod je u ovim delovanjima u Crnoj Gori pokazao snagu srpske solidarnosti, tako da stojimo zajedno kao jedan od Čikaga do Australije“, istakao je Mandić.

Izrazio je i veliku zahvalnost Dodiku zbog činjenice da je stao u odbranu SPC i srpskog naroda, kao što to redovno radi kada je reč o Srbima, ma gde god se oni nalazili.

„Ponosni smo na činjenicu što ste jedan od lidera srpskog naroda i što to svojim delima svakodnevno potvrđujete“, naveo je Mandić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala